* Wij gaan een dagje samen op pad! Daarom is de bieb op woensdag 26 juni open tot 12.00 uur *

MakerLab Drachten

Altijd al met een 3D printer willen werken? Of wil je graag je eigen t-shirt of mok bedrukken? Dit en véél meer kan in het MakerLab.  

Bezoekers, jong en oud, maken kennis met grafisch ontwerpen, digitale fabricage en andere digitale toepassingen. In het FabLab maak je zélf 3D-producties, fotoprints, bedrukte T-shirts, laseropdruk op hout, perspex, karton en nog veel meer.
Onder begeleiding van speciaal opgeleide vrijwilligers kun je aan de slag om van je ontwerp een echt product te maken. Alleen even kijken of kennis uitwisselen met andere makers kan natuurlijk ook!

Je kunt zelf aan de slag tijdens een inloopmiddag maar de bibliotheek biedt ook verschillende workshops en leuke activiteiten aan. Bekijk hier de agenda. 

MakerLab zoekt vrijwilligers

Het MakerLab Drachten is een onderdeel van Bibliotheek Drachten en wordt mede mogelijk gemaakt door een team van vrijwilligers. Lijkt het je leuk om hier, op wat voor manier dan ook aan bij te dragen? Neem dan contact op met Albert (asmeding@bibliotheekdrachten.nl)

Vacatures vrijwilligers

Vinyl snijden

Zelf stickers ontwerpen en drukken, een t-shirt opdruk ontwerpen en bedrukken: dit en veel meer kan met de Vinylsnijder. Leer de mogelijkheden kennen tijdens een workshop of tijdens een inloopmiddag. 

3D Printen

Altijd al eens met een 3D printer willen werken? Ontdek de mogelijkheden van het 3D-printen tijdens een workshop of tijdens een inloopmiddag. Wat kun je precies maken met een 3D-printer? En hoe werkt dat? 

3D printen

Lasersnijden

Met een lasersnijder kun je vormen uit allerlei materialen snijden, zoals karton, stof, hout, plexiglas en leer. Maar ook graveren is mogelijk. Kom eens kijken in ons MakerLab naar alle mogelijkheden!

Activiteit met lasersnijder

Open FabLab

Inloop Fablab Drachten

Een MakerLab, wat is dat eigenlijk? Wat voor machines staan er en wat kun je er mee maken? Deze vragen en nog veel meer kun je tijdens het open MakerLab stellen. Kijk lekker rond en met een beetje geluk demonstreert de FabLabvrijwilliger het een en ander en misschien zijn er wel creaties van anderen te bewonderen.

Kijk hier voor actuele data en tijden

Arduino

Arduino is geschikt voor tal van toepassingen: van het simpelweg aansturen van lampjes tot het automatisch bijvullen van de kattenvoerbak en het bouwen van eigen robots!

Arduino