Leer online en blijf je ontwikkelen met de online cursussen van de Bibliotheek

Speciaal voor leden van de Bibliotheek hebben we een aanbod van interessante cursussen en trainingen samengesteld. Als lid van de Bibliotheek kun je deze online cursussen gratis volgen. De aanbieders van de curussen zijn Soofos en GoodHabitz.

Ga naar de online cursussen

SeniorWeb-cursussen

Wil jij (beter) leren e-mailen? Of ken je iemand die dat graag wil? Via de bibliotheek kun je gratis online SeniorWeb-cursussen volgen! In de bibliotheek, met extra hulp, of thuis. Ook voor niet-leden. 

Meer info

Oekraïne pagina

Er zijn inmiddels veel initiatieven op gang gekomen om Oekraïense vluchtelingen te helpen. Bijvoorbeeld om te lezen in hun eigen taal of om Nederlands te leren spreken. Hier vind je voorbeelden van deze initiatieven.

Meer info

Videogalerij online activiteiten

Bekijk opnames Bibliotheek Drachten organiseert regelmatig online lezingen, workshops en informatiesessies. Deze online activiteiten worden opgenomen, en kun je hier terugkijken.

Bekijk hier de opnames

ING Servicepunt

We zijn erg blij, want het ING servicepunt in onze bibliotheek is geopend. Kom snel langs en neem je inlogcodes, ING-betaalpas en ID mee. Dan helpen wij je met jouw bankzaken en vragen over digitaal bankieren. Op deze manier zorgen we ervoor dat iedereen zijn digitale vaardigheden kan verbeteren. 

De Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Elke week verschijnt er een nieuwe voorleestas, met daarin twee prentenboeken.

Probeer ook!

Een schat aan informatie!

De Bibliotheek beschikt over een groot aantal digitale informatiebronnen

Op de publiekscomputers in de bibliotheek kun je deze digitale bronnen gratis raadplegen. Een deel van de databanken kun je ook thuis raadplegen. 

Bekijk hier alle digitale bestanden

Wifi nodig?

Onze bezoekers kunnen gratis en veilig gebruik maken van het wifi-netwerk met behulp van Publicroam. Dit bestaat naast het eigen wifi-netwerk van de bibliotheek.

Meer info

Gratis online trainingen

Wil jij je skills op het gebied van timemanagement of digitale vaardigheden versterken? Of lijkt de cursus Digitale fotografie, Yoga, Mindfullness of Gezond eten je leuk? Er zijn wel 28 gratis online trainingen.

Ga naar SkillsTown

Korting met je biebpas

Ga eropuit, en pak voordeel met je biebpas! Als lid van de bieb ontvang je korting op de leukste uitjes in Friesland! Ga jij met korting naar De Naturij, het Kameleondorp of het theater?

Alle kortingen op een rijtje

Tips Mijn Menu
  • In een oogopslag zien wat u thuis hebt en ook van uw gezinsleden.
  • Een mail ontvangen wanneer er nieuwe boeken zijn in uw favoriete genre.
  • Een verlanglijst aanleggen voor al die boeken die u nog graag wilt lezen.
  • Alles wat u eerder hebt geleend op een rijtje.

Mijn Menu

Boekstartkoffertje

Maak je baby lid en krijg zo'n leuk koffertje! Er zit een boekje met kinderliedjes een babyboekje en een cd in.

Meer info Boekstart voor baby's

Nepnieuws???

Fake news, hoax, fabeltjes… Nepnieuws is misleidende en onjuiste informatie. Waarom wordt het gemaakt? En wat kun jij zelf doen om nepnieuws te herkennen?

Hier lees je meer over nepnieuws

NIEUW!

Collectie NIEUW

Nieuwe boeken en films waarover u in de krant of op radio en tv gehoord heeft, vindt u in de collectie NIEUW! Na verloop van tijd komen de titels gewoon in de kast te staan, tussen de andere boeken of films.

Inleverbrievenbus

Kunt u uw boeken niet tijdens openingstijden inleveren? Geen probleem! Ook buiten onze openingsuren kunt u ze inleveren via een inleverbus aan de zijkant van de bieb, in de passage tegenover het Friese Schathuis.

Bereslim!

Van prachtige geanimeerde prentenboeken tot leerzame spelletjes. Bereslim heeft pedagogisch verantwoorde computerspellen voor peuters en kleuters. In alle spellen wordt aandacht besteed aan het aanleren van verschillende soorten strategieën. Bereslim is dus leuk én leerzaam! Je kunt de producten gewoon thuis gebruiken.

Ga naar Bereslim