Persbericht Beste Bieb festival

Bibliotheek Drachten pakt uit met Beste Bieb Festival

 

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 september organiseert Bibliotheek Drachten|Smallingerland het Beste Bieb Festival. Hiermee wil de bibliotheek de leden, relaties en inwoners van Smallingerland bedanken voor hun steun, samenwerking en bezoek. Dit heeft immers geleid tot het predicaat ‘Best presterende bibliotheek’. Onder andere schrijver/presentator EUS (Özcan Akyol), de band Kruidkoek en de Culturele Apotheek maken hun opwachting. Het festival is gratis te bezoeken.  

Tijdens een tweedaags evenement pakken we uit met acts en schrijvers en met elementen uit de eigen programmering. Op vrijdag is de vestiging extra lang open Je kunt optredens bezoeken en deelnemen aan workshops. Uiteraard is gewoon lenen en lezen ook mogelijk. Op zaterdag zijn er zowel binnen als buiten activiteiten.     

Greep uit de programmering
De eerste namen van het festival zijn bekend. Schrijver/presentator EUS (Özcan Akyol) maakt zijn opwachting. Kunsthistorica Margaret Breukink en muziekkenner Gabriël Vriens geven voorproefjes op de lezingen die zij in het najaar verzorgen in de bibliotheek. De Culturele Apotheek schrijft boeken op recept voor.   

Programma voor de jeugd 
Aan jonge bezoekers wordt natuurlijk ook gedacht. Zo brengt op zaterdagochtend de band Kruidkoek hun interactieve concert ‘De Muziekmagnetron’ (6+). De muzikale voorstelling staat deze zomer ook op festival De Parade. Op zaterdagmiddag valt er voor 8+ te genieten van de Friestalige jeugdvoorstelling ‘Lampke’, naar het bekroonde boek van Annet Schaap.   

Tijdens het festival zijn er ook korte (straattheater)acts te zien zoals de Poëziefiets en de Meisjes van het Compliment. Houd onze website in de gaten voor meer nieuws rondom het Beste Bieb Festival.nl. In de loop van de zomer wordt het volledige programma bekend gemaakt.