Bezorgdienst

De bibliotheek is er voor iedereen. En kunt u daar zelf moeilijk komen, bijvoorbeeld omdat u slecht ter been bent, niet beschikt over eigen vervoer of aan huis gebonden bent met kleine kinderen? Dan komt de bibliotheek naar u toe met de Biebexpress.

Het werkt als volgt: een vrijwilliger komt bij u op bezoek. U kunt dan vertellen welke boeken u het liefst leest. Die boeken worden regelmatig bij u gebracht en opgehaald.

Uitgebreide collectie

Via Biebexpress kunt u gebruikmaken van het totaalpakket van de bibliotheek. In de eerste plaats kunt u natuurlijk boeken lenen. Er zijn avonturenromans, detectives, historische en familieromans, moderne literatuur, boeken over uw eigen streek en reisverhalen. En wist u dat u ook tijdschriften, muziek en films kunt lenen?

Vindt u die kleine lettertjes ook zo lastig?

U leest graag, maar hebt moeite met kleine lettertjes? Als u slechter gaat zien, zijn onze boeken in extra grote letter een uitkomst. Ook handig zijn luisterboeken. Dit zijn boeken op cd die aan u worden voorgelezen, soms door de auteur zelf. U kunt ook boeken op daisy-rom bestellen. Die worden ook voorgelezen maar in het tempo dat u zelf kiest en u kunt er bladwijzers in aanbrengen. Heeft u nog geen daisyspeler dan kunt u die ook lenen van de bibliotheek.

Wat kost Biebexpress?

Om gebruik te kunnen maken van Biebexpress heeft u een basisabonnement nodig. Daarnaast zijn er geen kosten aan verbonden.

Biebexpress Plus

Wilt u liever uw boeken zelf uitzoeken? Of wilt u wel eens bij een lezing aanwezig zijn of deelnemen aan een workshop die de bibliotheek organiseert? Ook dat kan. U geeft uw wensen tijdig door aan de bibliotheek en wij zorgen dat u opgehaald wordt door een vrijwilliger. Voor het bezoeken van onze activiteiten hoeft u geen lid te zijn van de bibliotheek. Wij vragen daarvoor wel een kleine vrijwillige bijdrage, in de vorm van een reiskostenvergoeding

Wilt u meer weten of u aanmelden?

Stuur een mail naar administratie@bibliotheekdrachten.nl of bel naar T. (0512) 512680